Пет вакантни места за войници в Хасковското поделение

Пет вакантни места за войници са обявени в Хасковското поделение със заповед на министъра на отбраната. По две са местата

за младши мерачи на картечница и механик-водачи на МТЛБ, една е вакантната позиция за разчетник на тежка гранатохвъргачка.

Общо 40 от местата са във военните формирования на Втора механизирана бригада, в която са Хасково, Стара Загора и Ямбол. Сред тях имаобявени  и любопитни длъжности, като оператор на дрон.

185 са вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски в страната.  Всички те ще бъдат заемани след конкурс.

До 22 март кандидатите, които са завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат лично писмено заявление за приемане на военна служба. То трябва да е адресирано до командирите на военните формирования, където са вакантните места, чрез структурите на Централното военно окръжие.

Кандидатите трябва да са не по-възрастни от 28 години към датата на приемане на военна служба.

До 41-годишна възраст е предела на кандидатите, които вече са били на военна кадрова служба във въоръжените сили, но са били освободени заради щатни промени, решени от правителството или при съкращаване числеността на въоръжените сили или на отделни техни формирования по решение на Народното събрание.

Конкурсът ще протече във времето от 13 до 21 май. Кандидат войниците ще минат през изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура и събеседване.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини