Първа кметска среща за годината в Ардино

Първата за годината работна срещас кметовете на населени места се проведе в Ардино, която бе ръководена от кмета на общината Ресми Мурад. В нея присъстваха още областният лидер на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, секретарят  инж. Кемал Алиев, началници на отдели в общинска администрация.Тук бе и главен инспектор Калин Грудев, началник на Районна служба „ПБЗН” в Ардино.

По време на срещата бяха засегнати теми, свързани с новоприетия общински бюджет, инвестиционната програма, както и подготовката за реализацията й.

„Настоящата година е особено важна за нас, като местна власт и представители на политически организации.Оттук нататък всички работни мероприятия ще имат особена значимост и насоченост.“, заяви Ресми Мурад. Той отбеляза, че всеки един кмет е длъжен да направи необходимата организация за изпълнението на инвестиционната програма. „Очаквам от вас отговорно отношение“, каза още Мурад. Той препоръча на своите колеги да започнат организация за почистване на гробищните паркове съвместно с местните джамийски настоятелства. „Това е „хаир“ (добро дело) и наша грижа, и  ще се оцени от хората“, допълни Ресми Мурад.

Главен инспектор Калин Грудев, началник на местната пожарна служба запозна кметовете на населените места с конкретните опасности в края на есенно-зимния отоплителен сезон. Той потърси съдействие от тях за запознаване на хората с общите правила за пожарна безопасност при отопление и пролетно почистване на земеделските земи и поземлените имоти.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини