Кампанията „За повече деца в България“ финансира две хасковски семейства за ин витро

Изображение 1 от 2

    Близо 7 хил.лева ще бъдат разделени между две двойки от област Хасково за финансиране на ин витро процедура.

    Част от парите -7890 лв. са събрани от Коледния благотворителен базар и по време на бала, който областният управител Станислав Дечев посвети на каузата „За повече деца в България“ за втора поредна година. Сумата вече е преведена по сметката на Фондация „Искам бебе“, към която двойките ще подават документи за финансирането. Част от общата сума за подпомагането тази година влизат в общата сметка от разпродажбата на фотографии на курсисти на PHOTO SCHOOL, която се състоя преди седмица в сградата на областната управа.

    Днес ръководителят на фото курса Иван Златев предаде сумата на предс. на УС на Фондация “Искам бебе“ Мария Янева. Тя гостува на губернатора на Хасково, за да обяви старта за кандидатите за финансиран. Документите се подават до 20-ти март. Те могат да бъдат изпращани на имейла на Фондацията. За всички кандидати Мария Янева отбеляза, че стиска палци. Тя не забрави да спомене като много радостен и факта, че от Хасковска област са двете близначета, родени в края на 2018 година именно след ин витро, финансирано с пари по кампанията. Общо 18 бебета са се появили на бял свят през миналата година с помощта и подкрепата на Фондация „Имам бебе“.

    Условията за финансирането и през тази година остават непроменени. Кандидатите трябва да са жители на Хасковска област поне от две години с адресна регистрация. Двойката трябва да е изчерпала четирите възможности за ин витро процедури, финансирани от държавата. Възрастта на женат  трябва да е от 20 до 40 години, ако се използва собствен генетичен материал и до 45 години, ако е включена в донорска програма. Двойката може да се е възползвала и от общинската програма за финансиране на ин витро.

    Имената на партньорите, които ще бъдат подпомогнати, ще бъдат изтеглени след месец чрез жребий. Областният управител се надява, че добрата новина ще може да им бъде съобщена с участието и на щастливата двойка от Любимец, която миналата година получи помощ и вече се радва на близначики.

    От PHOTO SCHOOL обещаха, че ще продължат да подпомагат благотворителните каузи.

    Стана ясно, че преди няколко дни Мария Янева се е отказала от подаръците и цветята за рождения си ден и е помолила гостите си вместо тях да дарят определената сума за инициативите на Фондацията.

    Днес обаче областният управител на Хасково Станислав Дечев я изненада като й подари откупената от него по време на благотворителния базар фотография на Александър Йорданов от PHOTO SCHOOL. Изборът му на снимка е многозначителен. Кадърът на ученика от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Хасково, е запечатал единствения възможен път по който село Лисиците, се свързва със света-висящият мост.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бо
      борката кереза -енженер
      3 -1
      15:44, 20 фев 2019
      ММария Янева стискала палци Ммарийче в тази ббебешка фондация стискайте друго --няма да го кажа то се подразбира А областния да праща мераклиите за бебе в кв Република там деца колкото искаш пък и матгалите по 24 часа само това правят и то без фондация Нъл тъй
    • 2
      Ми
      Михалванич
      4 -2
      15:47, 20 фев 2019
      А тоя юнак до Дечев какъв го играе във фондацията да не би да е осеменител Не ели още рано да е по къс ръкав още сме февруари

    Още новини

    Последни новини