МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”- Кърджали с награда за лечение на пациенти с исхемичен инсулт

Изображение 1 от 3

    На трета Национална среща на невролозите в България, посветена на лечението на болните с исхемичен мозъчен инсулт , Европейската организация по инсулт / ESO European Stroke  organisation/ награди МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”- Кърджали , която  е покрила европейските критерии за лечение на болни с инсулт Stroke ready hospital.

    Болницата е регистрирана и в европейския регистър на RES-Q къмESO .

    Основен акцент на срещата беше поставен върху провеждането на тромболитичната терапия в болничните отделения, образната диагностика и ендоваскуларната терапия.

    „Всяка секунда е ценна.”Времето е мозък” е мотото на голям европейски и световен проект ,в който е включена и болницата. Проекът е  насочен към намаляване на смъртността, инвалидизацията и подобряване на функционалната  активност на пациентите , чрез скъсяване на времето от приемането на пациента  в болницата до  стартирането на  тромболитичната терапия .

    В срещата участваха изпълнителният директор на лечебното заведение проф.д-р Тодор Черкезов,дм,,началникът на неврологичното отделение  в  болницата д-р Йордан  Караиванов,  директорът на ЦСМП-Кърджали  д-р Атанас Митков и главен фелдшер Даниела Делчева.


    Надя Зидарова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини