Британските служби разследват отравянето на Гербев

Британски следователи са на място, за да разследват каквато и да е връзка между случаите, цитира думи на Бойко Борисов британският Guardian в четвъртък. Третият заподозрян по случая Скрипал - Денис Сергеев, е бил в България през 2015 г., когато бизнесмен изпаднал в кома заедно със сина си и един от директорите на компанията. И тримата оцелели от подозрителното отравяне, но случаят остава неразразкрит. 

Третият заподозрян във връзка с отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри, е идентифициран от британския раследващ сайт Bellingcat.

Денис Сергеев, възпитаник на Военната дипломатическа академия, където се обучават служители за разузнаването, е истинската самоличност на човека, работещ под прикритие като Сергей Федотов, според сайта.

Двамата други руски офицери от военното разузнаване, които първоначално са били идентифицирани от Bellingcat, вече са обвинени задочно от Обединеното кралство за нападението през март 2018 г.

Британските власти не са идентифицирали третия заподозрян и Bellingcat признава, че „не е ясно каква може да е била [ролята на [Сергеев] , ако има такава, в подготовката и изпълнението на операцията по отравянето“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 0
    21:25, 15 фев 2019
    Не стига че краварите управляват ГРОБ за всичко ами сега и излизащите от ЕС англета ни комадват МВР.Баси и разградената територия /умишлено не пиша държава/.ГРОБ най- добрите в заличаването на народа ни.
Последни новини