Пет научно доказани суперсили на жените

Мъжете едва ли ще го признаят, но жените наистина притежават суперсили. Това е научно доказано. Ето кои са те:

Жените имат по-силна имунна система

Според учените от университета в Гент допълнителната Х-хромозома означава, че жените имат повече рибонуклеинова киселина, която укрепва имунната система и потиска растежа на рака. В друго проучване, д-р Мая Салех открива, че естрогенът предотвратява създаването на ензим, който пречи на възпалителния процес. Тя предполага, че това може да е причината жените да живеят по-дълго от мъжете.

Жените веднага разбират кога им изневеряват

 


Жените имат способността да разберат дали мъжете изневеряват и то само от един поглед. Когато учени от австралийски университет казват на 34 жени да разгледат снимки на десетки различни мъже и да установят кои от тях изневеряват, 62% от тях успяват.

Жените различават повече цветове

 


Жените виждат разликите в цветовете далеч по-добре от мъжете, смята ученият Израел Абрамов. Изследвайки човешкото зрение близо половин век, Абрамов установява, че докато мъжете виждат по-добре как обектите се движат, жените могат по-добре да идентифицират различията между различните нюанси. Има и група жени, известни като "тетрахромати", които имат способността да възприемат 100 милиона различни цвята, защото притежават четири вида конуси в ретината, вместо три.

Жените „подушват“ опасността

Всеизвестен факт е, че жените имат изключително силни защитни реакции, когато станат майки. Учени са открили, че това усещане им е вродено. През 2012 г., изследователи от университета в Киото Нобуо Масатака са тествали способността на 60 жени да открият змии, скрити на снимки. Изследванията показват, че жените са идентифицирали змиите по-бързо дни след овулацията.

Учените са предположили, че повишените нива на прогестерон, заедно с хормони като кортизол и естрадиол, могат играят ключова роля за повишаване на тревожността на жената и способностите за откриване на опасност.

Жените могат да вършат няколко неща наведнъж

През 2013 г. екип от британски психолози са провели два експеримента. Те помолили мъже и жени да изпълнят различни задачи на компютър, като например броене и разпознаване на форми. Докато и двете групи са успели да изпълнят всяка задача, жените са успели по-бързо, тъй като са правили всичко почти едновременно.

След това двете групи трябвало да намерят ресторанти на карта и и изгубени ключове в полето, изобразени на снимка, докато отговарят на някои прости математически въпроси и разговарят по телефона. Всичко това за осем минути. В този експеримент учените открили, че жените са далеч по-методични и организирани от мъжете.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хаха
    0 0
    16:40, 15 фев 2019
    Аман вее ... стига с това налагане на феминизъм ...

Случаен виц

Последни новини