Кърджали със свой символ в Измир

Изображение 1 от 2

    От вчера община Кърджали има  свой символ на територията на побратимената Голяма община Измир в Турция.По идея на община Измир там е изграден парк на побратимените й общини, в който беше монтиран  макет /паметник/ на кулата на Археологически комплекс  „Перперикон”, изработен отестествен варовиков камък.

    В парка, изграден през 2017г., са изложени скулптури и архитектурни произведения, представящи значими културни обекти и/или символи на 29 побратимени общини на Измир от цял свят. Нашият символ е монтиран в началото на парка и е  един от най-хубавите като изработка.

    През декември 2018г. ОбС-Кърджали гласува единодушно решение макет /паметник/ на кулата на Археологически комплекс  „Перперикон” да се  предостави безвъзмездно като дарение на голяма община Измир, Република Турция.Двете общини са побратимени от  2009 г. , когато на основание Решение №16 от 22.01.2009 г. на Общински съвет – Кърджали, кметовете на община Кърджали  и Голяма община Измир – инж.Хасан Азис и Азиз Коджаоглу подписаха Договор за сътрудничество и побратимяване.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини