Кърджалийски джигити хитруват пред катаджиите, двама катастрофират

149 моторни превозни средства и 220 лица били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Крумовград през миналата седмица за контрол на водачите и пешеходците за спазването на правилата за движение. Полицаите констатирали 45 нарушения, за които били съставени 11 акта и 34 фиша по ЗДвП.

Нерегистриран автомобил е засечен от служители на РУ-Кирково. При проверка на „Фолксваген“, управляван от 30-годишен, било установено, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик в двумесечен срок да регистрира придобито моторно превозно средство.

   Шофьор без книжка е бил установен да управлява автомобил в Джебел. При проверка на „БМВ“ се оказало, че 24-годишният водач е лишен от право да управлява МПС, веднъж вече е бил наказван по административен ред за това нарушение и го извършва повторно. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в РУ-Джебел.

Пътник в лек автомобил „Опел“ бил прегледан в Спешното отделение в Кърджали, след като  колата се блъснала в дърво. След прегледа пострадалият бил освободен за домашно лечение. Произшествието станало в село Пряпорец около 8 часа вчера. 41-годишна жена, управлявала автомобила, загубила контрол вследствие на несъобразена скорост и това причинило катастрофата. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини