Седмица на Асен Златаров в ПГ по туризъм

На 11.02.2019 година със състезанието по общообразователна подготовка „Знам и мога” стартира седмицата, посветена на патрона на гимназията проф. д-р Асен Златаров. В състезанието, организирано от Събина Хаджиева – старши учител по български език и литература, се включиха ученици от VІІІ, ІХ  и ХІ клас, разделени чрез жребий в два отбора. Състезатели от първия отбор бяха  Виктория Хаджиева, Димитър Александров, Йълдъз Мюмюн, Мария Паула Делииванова от ІХ а клас заедно с Атанас Марков и Павел Бочуков от ХІ б клас. Във втория отбор попаднаха Ванеса Ленкова VІІІ а клас, Йорданка Маркова и Дамян Асенов от VІІІ б клас  заедно с Благой Раков, Виолета Драмалиева и Младен Илиев от ХІ б клас.  

В пет кръга под формата на различни игри  състезателите показаха отлични знания и умения по български език, география, история, физическо възпитание и спорт и доказаха, че са достойни последователи на своя патрон по пътя на знанието. Не липсваха и предизвикателства към публиката. В оспорваната надпревара с 45 точки първият отбор успя да победи втория , който събра 36 точки.   

Директорът на гимназията - инж. Марияна Стратиева, награди участниците с грамоти и лакомства, като им пожела все така упорито да продължават да трупат знания от различните области на науката.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини