Милко Багдасаров: Зад ГЕРБ стои финансов ресурс, зад БСП – човешкия ресурс

 – Господин Багдасаров, беше разпространена информация, че по предварителни наблюдения социалистите в Кърджали предпочитат Сергей Станишев да води листата на партията на предстоящите избори за Европейски парламент. Защо? Какво намират в Сергей Станишев?

 – Започнахме кампанията за номинации за листата на БСП за Европейски парламент. Аз мисля, че е съвсем нормално Сергей Станишев да е водещият, защото най-малкото и за мен, като областен председател, той е европеец номер 1 в България. Както съм казвал няколко пъти, ние такава личност не сме имали поне от 60 години назад на такава позиция в Европа. А може би и десетилетия напред няма да имаме такъв човек. Даже съм си позволявал пред нашите членове и симпатизанти да казвам, че това е човекът, който може да направи това, което всички 17 български членове на Европарламента не могат да направят, дори и да се съберат заедно. Това е и защото имаме тук един факт, който се случи преди много време – на 9-ти септември 2013 година отворихме прохода Маказа. Това стана след намесата на Сергей Станишев като председател на Партията на европейските социалисти. Иначе можешеоще дълго време да чакаме това нещо да се случи. А Маказа е много важен факт за Кърджали. Освен това и като министър –председател Сергей Станишев направи много неща за Кърджали. Имам предвид и големия инфраструктурен проект за „Водното огледало“, което построихме, и което не се случи без неговата намеса, така и големите инвестиции, които бяха насочени към нашия регион. Като прибавим и много от нещата, които в крайна сметка сме виждали в него, желанието на социалистите от Кърджали Сергей Станишев да бъде водач на листата на БСП за евроизбори не бива да ни учудва.

 – Създава се впечатление, че Сергей Станишев в момента е по-скоро опозиционер в БСП, отколкото човек, който подкрепя линията на сегашният председател на партията Корнелия Нинова. С неговата номинация социалистите в Кърджали няма ли да изпаднете в неудобна роля?

 – Това са много грешни впечатления. Аз все пак мога да анализирам нещата като човек, който е „вътре в кухнята“. Няма такова нещо. Всеки си има своята роля, всеки си има своите позиции. Ние в случая отиваме на едни много важни за БСП избори. Това са изборите за Европейски парламент, в които ние трябва да доминираме, за да имаме претенции и за напред. А в случая една доминацияможе да се постигне със силни личности, които да имат своето влияние и своя дял в Европа.

 – Осъзнават ли социалистите в Кърджали колко са важни тези избори. Защото почти всички социолози твърдят, че на тях ще се реши съдбата не само на това кой да представлява България в Брюксел, но и на това кой ще управлява страната?

 – Това е най-точният въпрос. Изборите се явяват центъра, в който трябва да фокусираме нашата работа, и то европейските избори, защото при победа на тях ние вече можем да бъдем партията, която да иска и да има претенцията да управлява страната. При слаб резултат, казвам го съвсем искрено, това нещо ще ни отдалечи от желанието ни да изведем България напред.

 – Осъзнава ли се това от редовите членове на партията? Има ли мобилизация сред тях?

 – Има мобилизация. Още повече това, което се случва напоследък в държавата, мобилизира всички. Говоря и за атаката, която в момента ГЕРБ провежда срещу Елена Йончева, и за другите скандали. Мисля че това са неща, които веднъж мобилизират електората на БСП, а втори път – би трябвало да покажат на всички българи че това, което сега се случва в страната при сегашното управление, трябва да бъде променено.

 – Остана ли потенциал в БСП да участва равностойно на избори в Кърджали. След десет години управление на ГЕРБ има ли хора, които да застанат зад вас?

 – Аз мисля, че хората в нашата област са разумни и много от тях ще застанат зад нас. Независимо от това, което се случва и въпреки големия финансов ресурс, с който разполагат сега управляващите от партия ГЕРБ. Аз мисля, че човешкият ресурс е на наша страна.

 БНР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин на Кърджали
    2 0
    08:29, 8 фев 2019
    този номенклатурчик Баягдасаров докога ще облъчва обществеността със себе си и празнодумията.превърна училището в партийна сбирщина от учителки и заблудени беловласи.жонглира със десетина заучени безмислени фрази.копие на върхушката му. нагъл и безкрупулен.да отстъпи местото си в общ.съвет на млади хора но...............келепира какъвто и да е , дори и х....

Още новини

Последни новини