Карадайъ на молитвената закуска при Тръмп

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще участват в годишната Национална молитвена закуска при президента на САЩ Доналд Тръмп.

На събитието ще присъстват и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, депутатът от БСП Желю Бойчев, зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Молитвената закуска се провежда за 67-ма поредна година и събира общественици и политици от повече от сто държави от цял свят в името на духовните и семейни ценности за работа в услуга на общността и добруването между хората от всички религии, етноси и националности, припомнят от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на визитата си Цветан Цветанов ще вземе участие и във форум по сигурност в Сената на САЩ, организиран от сенатор Джеймс Инхоф - председател на Комисията по отбрана, и Фатмир Медиу - министър на отбраната на Албания (2005 - 2008 г.). Темата на форума ще бъде "Актуални предизвикателства пред Югоизточна Европа и противодействие на злонамереното влияние на Русия в региона", като той ще събере премиери, министри и депутати от Балканите и ЕС, както и членове на Конгреса на САЩ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще проведе и редица двустранни срещи с представители на неправителствения сектор, Конгреса, Държавния департамент и Съвета по национална сигурност на САЩ.

dnes.dir.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини