Премиерът посети Язаки - борим се за по-високи доходи

    След вчерашното откриване на нов завод в индустриалната зона на Димитровград, премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът на Димитровград Иво Димов посетиха другия голям завод в района - този на японската компания Язаки.

    Бойко Борисов разгледа производствения процес и се запозна с част от персонала. Пожела им по-високи възнаграждения и сподели и изрази задоволство от мащаба, с който се е разгърнал завода.

    По-рано през деня, на откриването на новия завод на "Варок Лайтинг системс" (Warroc Lighting Systems), премиерът каза, че правителството се бори за високи доходи и се надява заплатите да отговарят на качеството на труда. "За съжаление преди години, презентирахме България като място за инвестиции с евтина работна ръка, но това вече не е така и не трябва да се говори по този начин, защото и квалификацията на роботниците е по-висока и тя трябва да определя възнагражденията им", сподели Бойко Борисов.

    В завода на YAZAKI има наети над 2000 души, а от началото на тази година са повишени стартовите заплатите на основния персонал, като те започват от 700 лв. плюс бонус от 280лв. и купони за храна от 60лв., което прави началното възнаграждение над 1000 лева., похвалиха се от предприятието пред премиера Борисов на вчерашното му посещение.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ми
      Миро
      18 -8
      16:14, 24 яну 2019
      Кой и с кого се бори - не разбирам. Всички се борим за световен мир! А Язаки да ги разказва тези приказки (за заплатите) на неделния пазар там , може би ще минат!
    • 2
      Да
      Даймлер
      1 0
      04:35, 26 яну 2019
      Този Максим Заклетски и любовницата му Деница още ли са там.
      Основен персонал само ******и.
    Последни новини