Адвокатът на Тръмп се отметна за небостъргача му в Москва

Адвокатът на президента на САЩ Рудолф Джулиани в понеделник вечер се отказа от думите си за строежа на Тръмп Тауър в Москва, казани по-рано. Цитираните от медии негови изказвания касаят точното време, когато клиентът му е обсъждал построяването на небостъргача в руската столица.

„Моите коментари не отразяват действителните дати или обстоятелства на подобни дискусии. Факт е, че това предложение беше на много ранен етап и не излиза извън рамките на свободното (правно) необвързващо писмо за намерение”, е казал Джулиани, цитиран от Politico.

Буквално ден по-рано адвокатът заяви, че преговорите за изграждането на кулата на Тръмп в Москва може да са продължили до есента на 2016 г., т.е. почти докато Тръмп бъде избран за президент на Съединените щати през ноември същата година.

Въпросът за продължителността на преговорите за изграждането на небостъргача, което така и не започнало, е важен за американските медии по различни причини.

Демократите виждат е тези преговори доказателство за заговора на Тръмп с Русия, опровергава нееднократно както от Кремъл, така и от Белия дом.

Бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен, който бе осъден за финансови злоупотреби, заяви в свидетелски показания пред Конгреса, че преговорите са приключили през януари 2016 г.  Въз основа на това порталът BuzzFeed писа тази седмица, че Тръмп е казал на Коен да лъже на Конгреса за времето на преговорите, за да скрие „руските си връзки“.

BuzzFeed споменава резултатите от разследването на спецпрокурора Робърт Мюлър, който разследва „руските връзки“ на Тръмп. Мюлър обаче отрича твърденията в статията на BuzzFeed. Тръмп също отрича предположенията в нея и казва, че Коен го клевети, за да намали присъдата си за финансови нарушения.

Ако се окаже, че Коен умишлено е подвел конгреса, той е застрашен от още проблеми със закона, тъй като лъжата в свидетелски показания за конгреса е престъпление. Ако се докаже, че е направил това по указание на своя клиент, когато вече е действал като президент, тогава Тръмп може да има проблеми. В редиците на демократите не изключват, че ще искат импийчмънт на държавния глава.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини