Русия изпреварва Германия през 2020 г.

Изображение 1 от 2

    Въпреки наложените от Запада санкции през 2020 Русия ще изпревари Великобритания и Германия по паритет на покупателната си способност и нейната икономика ще заеме 5-то място в световната ранглиста след икономиките на Китай, Индия, САЩ и Япония. Такава е прогнозата на азиатската мултинационална Стандарт Чантър банка, която през 2030 г. нарежда 7 азиатски страни в челната десятка на световните икономически гиганти.
    В съпоставими показатели по паритет на покупателна сила и брутен вътрешен продукт прогнозата е, че Китай ще надмине САЩ още тази година, а благодарение на азиатските страни през 2020 г. болшинството от населението на земята ще представлява средната класа.           
    В своята прогноза за следващите две години Световната банка и Международния Валутен Фонд предвиждат ръст на руската икономика от 1.8% и отбелязват факта, че през миналата година стокообменът между Русия и ЕС е нараснал с 22% въпреки наложените й икономическите санкции. Същевременно най-голямата европейска икономика – тази на Германия, бележи рязък спад и едва не изпадна в рецесия с най-нисък ръст от 2013 г. насам, което се дължи най-вече на слабостите в световната икономика и проблемите в автомобилната й индустрия.        

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Jo
      jo
      4 -1
      19:24, 22 яну 2019
      хахаххахахахахаахахахах,,е тук ме разсмяха тези
    • 2
      Зд
      Здрав разум
      0 0
      11:22, 23 яну 2019
      Интересно как ще задмине Германия, като не съм видял един тостер, пералня, самобръсначка или поне тефлонов тиган, произведенв Русия, т. е. нещо по-високотехнологично от водка или пелмени. В момента Холандия има икономика само наполовина по-малко от руската. Да знаете на някой детето му да учи в Русия или да е заминал някой да работи там (Герхард Шрьодер и Симеон Дянков не се броят :))

    Още новини

    Последни новини