Треска за Оскари: Обявяват номинациите

Днес Американската академия за театрално и филмово изкуство ще обяви номинациите за Оскар на церемония в Лос Анджелис. Тя ще започне в 15: 20 ч. българско време и ще бъде излъчена по ABC.

Номинираните ще бъдат обявени от американската актриса Трейси Елис Рос, която изигра главната роля в комедийния сериал „Girlfriends“ (2000-2008), и американския актьор от пакистанския произход Кумайл Нанджиани, участвал в комедийния сериал „Силиконовата долина“ (2014).

Наградата се присъжда в 24 категории, включително „Най-добър филм“, „Най-добър режисьор“, актьорски номинации за главни и и поддържащи роли, „Най-добър чуждоезичен филм“, „Най-добър анимационен филм“ и др.

Мелодрамата на Брадли Купър „Роди се звезда“, драмата на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон „Рома“ и лентата на Питър Фарели „Зелената книга“ са с най-големи шансове за Оскар в категорията „Най-добър филм“. Това е прогнозата на интернет портала Goldderby.com, специализиран в информация за филмовата индустрия. Шансовете за спечелване на трите филма на най-престижната награда на Американската академия за театрално и филмово изкуство са оценени от филмовите критици като 7: 1.

 
След официалното обявяване на номинираните (от 5 до 10 в категорията „Най-добър филм“, и по 5 в останалите категории) се провежда вторият етап на гласуване, по време на който членовете на Американската филмова академия ще определят победителите до 19 февруари.

91-та церемония по връчването на наградите на Академията ще се проведе на 24 февруари 2019 г. в Dolby Theater.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини