Израелската армия пусна видео с унищожаване на сирийски ПВО (видео)

Израелската армия разпространи в социалните мрежи видеоклипове с ракетни атаки срещу зенитни батерии на сирийска територия в понеделник вечерта.

Експерти, цитирани от медиите, смятат, че атаката може да е уцелила няколко от сглобяваните в Русия зенитни ракетни системи "Панцир С-1".

Според блог, специализиран в темите за отбраната, видеото, публикувано от израелските военни, показва пряк удар на израелска ракета по един от S-1 Shell. Общо 28-те секунди показват два удара по военна техника. При единия от ударите очертанията на целта не се виждат. Във втория случай, както отбелязват експертите, целта е видима и тя е подобна на "S-1 Shell" ("Панцир С-1").

Израелските военни по-рано потвърдиха, че по време на атаката Израел e ударил елементи на сирийската система за противовъздушна отбрана.

"По време на нападението бяха изстреляни десетки сирийски ракети земя-въздух, въпреки ясното предупреждение от Израел за необходимостта да се въздържат от агресивни действия", се казва в изявление на израелските военни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини