Товарен "Нисан" удари пиян младеж с "Фолксваген", погват пилият

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 22 часа на 19 януари на ул.“Генерал Владимир Стойчев“ за проверка бил спрян лек автомобил „Фолксваген“ с 48-годишен водач. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,24 промила, след което отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата продължава разследващ полицай.

Водач, употребил алкохол и управлявал лек автомобил „Фолксваген“, бил блъснат от товарен „Нисан“ в района на село Аврен. Произшествието станало около 1 часа на 19 януари. 47-годишният шофьор на товарната кола навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил фолксвагена. Тестът за алкохол на виновния за произшествието отчел отрицателен резултат, а на 18-годишния шофьор на лекия автомобил 1,36 промила. Шофиралият след употреба на алкохол е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Крумовград. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс. Вследствие на движение с несъобразена скорост са другите две пътни произшествия на 19 и 20 януари. По пътя от Кърджали към Черноочене 21-годишна с „Форд“ се блъснала в еластична ограда. Жената била прегледана в Спешното отделение в Кърджали и освободена. Между селата Комунига и Паничково 40-годишен с „Нисан“ блъснал домашно животно на пътното платно. Тестовете за алкохол на шофьорите от двете произшествия са с отрицателни резултати. На двамата водачи и на собственика на домашното животно са съставени актове по ЗДвП.

В РУ-Кирково се извършва проверка за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. В селото бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с 32-годишен водач. Полицаите установили, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини