Приключиха снимките на Аватар 2 и 3

Продукцията по „Аватар 2“ и „Аватар 3“ окончателно е приключила,

Миналата година бе обявено, че звездата Зоуи Салдана е приключила снимките на своята героиня. Но сега става ясно, че продукцията по двете продължения окончателно е приключила.

Оригиналният филм смаза боксофиса с над $2,7 млрд. приходи от световния боксофис.  За това Камерън реши да заснеме двете продължения едновременно. В тази връзка той сподели, че това е било объркващо:

"Единия ден работех по сцени от „Аватар 2“, а на другия ден работех по „Аватар 3“. Актьорите идваха и си отиваха, възклицавайки: „Оу! Ще работим по 3 днес."

Мина почти цяло десетилетие от първия филм. Не е изненадващо, че отнема толкова време. Самият Аватар е отнел на Камерън  близо 10 години. През 2017г. той сподели за плановете си за „Аватар 4“ и „Аватар 5“. Според „The Independent“ последните два филма може и да не бъдат направени.

Новината идва след като Disney пое контрола над Fox. Това може да реагира в творческия контрол върху филмите. Cinemablend споделиха, че четвъртият и петият филм никога не са били сигурни. Според тях, Fox от самото начало са искали да видят резултатите на 2 и 3 и чак тогава да дадат зелена светлина на още два филма. 

Нека не забравяме, че Walt Disney World  е дом на Pandora – The World of Avatar. Едва ли ще прекъснат златната кокошка.
Очакваният бюджет за 4 и 5 е $ 1 млрд., затова шефовете не са стартирали проектите още.

Премиерата на „Аватар 2“ е обявена на 18.12.2020г. а „Аватар 3“ - на 17.12.2021г.

Източник: http://cineboom.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини