31 хиляди посещения отчете Градската библиотека за 2018 г.

2 133 активни читатели, 927 от които деца до 14 г., и общо 31 195 посещения отчете като резултат от дейността си за миналата година ГБ “Паисий Хилендарски”.

Жените читатели са двойно повече от мъжете, като най-активни в посещенията си са били асеновградчани с висше образование, предимно философи, историци, педагози, филолози, инженери и учители.

Един от акцентите в програмата на културната институция през 2018-а бе развиването на дигиталните умения. Съвместно с „Глобални библиотеки – България” и НБ „Иван Вазов” – Пловдив се проведоха обучения „Първи стъпки в програмирането с робота „Финч” за ученици, оказана бе подкрепа и при реализирането на проекта „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България”. В партньорство със Софтуерния университет пък бяха проведоха обученията „Дигитален гараж” и „Основи на програмирането” за младежи и възрастни.

Продължава и обновяването на вътрешния интериор на библиотеката, като безспорно една от най-големите придобивки бе Мултифункционалната зала „Коста Форев”, която ще даде много възможности за обогатяване на програмите.

През изминалите 12 месеца фондът на библиотеката е обновен с 1 921 документа, от които 882 са постъпили като дарение.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини