Пиян кърджалиец постави рекорд – наниза едновременно шест паркирани автомобила

Шест паркирани автомобила били блъснати снощи около 21:00 часа на ул.„Люлин“ в Кърджали от водач, управлявал автомобила си след употреба на алкохол.

Тестът на 47-годишния мъж отчел 2,73 промила. Шофьорът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Образувано е бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

26-годишен шофьор е бил настанен за наблюдение в кърджалийската болница, след като малко след 3,30 часа вчера блъснал кон на пътното платно в района на село Глухар. Не е констатирана употреба на алкохол.

При движение на заден ход в село Бенковски 36-годишен мъж не се убедил, че пътят е свободен и последвал удар с друг автомобил. Тестът на водача за употреба на алкохол е с отрицателен резултат. На виновните за произшествията са съставени актове по ЗдвП.

Бързо производство е започнато в РУ-Момчилград за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 19,30 часа снощи в село Звездел полицаи проверили 51-годишен водач на „Форд“. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,63 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Нерегистриран автомобил е бил засечен от полицаи от РУ-Кърджали. При проверка на „Фолксваген“ с 19-годишен водач на кръстовището между улиците „Сан Стефано“ и „Отец Паисий“ в областния град полицаите установили, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторното превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

В РУ-Кирково се извършват проверки за управление на нерегистрирани автомобили. „Форд“, управляван от 50-годишен мъж, бил с прекратена регистрация за липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“, а 69-годишен водач се движил между селата Бенковски и Китна с „Фолксваген“ без регистрационни табели. Работата по случаите продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини