Девойките ни в баскетбола с шест победи от шест мача

С 6 победи от 6 изиграни мача девойките на възраст до 16 години на Баскетболен клуб „Орфей“ заеха категорично първата позиция в регион „Родопи“ и продължават напред в шампионата.

Това стана след като на 13 януари т.г. извоюваха поредните две победи като домакини на третият турнир в зоналното първенство от календара на Българската федерация по баскетбол. В кърджалийската зала „Арпезос“ гостуваха отборите на „Академик“ – Пловдив и „Голдън сити“ - Златоград. Бяха изиграни три срещи, в които кърджалийските баскетболистки дадоха максимума от себе си и заслужено спечелиха с 62:37 точки в срещата срещу отбора на Златоград и със 77:41 срещу пловдивчанки.

„Изключително съм доволен от постоянството, което полагат в тренировъчния процес моите състезателки. Веднага се вижда, че усилията им дават резултат тъй като от 6 мача имаме 6 победи. Спечелихме всички гостувания и, съвсем очаквано, домакинските мачове. Имахме своеобразна подкрепа от публиката, родителите бяха дошли. Поздравявам целия отбор и ръководството и се надявам да продължаваме по този начин“, коментира треньорът на отбора Димитър Георгиев.

Той подчерта, че в мача с Голдън сити Александра Аргирова е отбелязала 26 точки, а във втория мач - Севилай Изет е била над всички със своите 33 точки.

Следващото предизвикателство пред баскетболистките на „Орфей“ е предстоящата среща с първенеца от зона „Загоре“. Датата все още не е ясна, но най-вероятно ще е през февруари. Двата отбора ще си разменят гостувания и ще премерят сили помежду си.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини