Три катастрофи през уикенда, виновни двама мъже и една жена

Вследствие на несъобразена скорост са станали три пътни произшествия в областта през последните три дни. Няма пострадали. В Ардино 46-годишна жена с „Тойота“ се блъснала в преградна стена. На бул.“България“ в Кърджали „Мерцедес“ с 22-годишен водач се ударил в предпазна ограда, а в района на село Садовица 30-годишен с „Мерцедес“ се блъснал в камък на пътното платно. Няма констатирана употреба на алкохол. На виновните водачи са съставени актове.

19-годишен е задържан в РУ-Кърджали, след като полицаи установили с тест, че водачът е употребил наркотично вещество. Младежът се движил с „БМВ“ и бил проверен около 2,30 часа на 12 януари в областния град. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са взети проби за химически анализ. Образувано е бързо производство и работата продължава разследващ полицай.

В РУ-Кърджали е започната проверка за управление на нерегистриран автомобил. 24-годишен се движил с „Форд“ в областния град, бил спрян за проверка и при направена справка полицаите установили, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 за неизпълнено задължение на собственик да регистрира автомобила в двумесечен срок от придобиването му. Шофьор без книжка е бил установен в Кърджали. При проверка на 23-годишен с „Фолксваген“ станало ясно, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление, бил е наказван по административен ред за това нарушение и в едногодишен срок го извършва повторно. Работата по двата случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

216 автомобила и 314 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Крумовград, проведена от 7 януари до 13 януари, с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия и противодействие на престъпността. Полицаите са констатирали 46 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 9 акта и 37 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини