Блокадата от 20 закъсали камиони преди Пампорово се раздвижи, намесиха се патрули на КАТ

    Към 12 часа по обяд в събота, километричните колони от автомобили в двете посоки към Пампорово започна да се раздвижва, след като патрули на КАТ се намесиха и вече пренасочиха 20-те тежкотоварни камиони, обратно през прохода Рожен, от където трябва да преминават.  Колите от двете страни преминават, но с продължително изчакване от около 20-тина минути.

    За да спестят около 60км път, шофьорите на колите натоварени с пясък, решават да нарушат забраната и да минат през Пампорово, вместо през Рожен. За целта тръгват от базата още по тъмно, за да избегнат патрула в Чепеларе, но закъсват в района на бензиностанцията на Петрол малко преди Пампорово, където е забранено за коли над 3.5 тона. Блокадата трая няколко часа, а голяма част от изнервените шофьори са туристи и скиори, запътили се към курорта за ски уикенд.

    Целта на камионите била да съкратят пътя си до депото в Пампорово на фирма "Трейс", която има договор за зимна поддръжка и вероятно на своя глава решават да нарушат забраната и да минат през Пампорово. 

    " Това е анархия. Нямам обяснение за случая, всички фирми по подръжката са предупредени за графика на движение на камиони, още повече "Трейс", които правят по няколко съвещания за съгласуване преди началото на сезона.", каза за СмолянБГвести областният управител на Смолян Недялко Славов и допълни, че всички фирми по зимна поддръжка са предупредени. "Забраната през Пампорово е за коли над 3.5 тона, на шофьорите, които са я нарушили ще бъде съставен акт.", каза още Славов. Според него ситуацията със съботното задръстване в пика на туристическия зимен сезон и с всички предупреждения и графици, съставени от отговорните институции не само затруднява пътуващите, но удря и по имиджа на курорта.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини