Как се маха 4 метра сняг от жп линията? 100-годишна машина чисти километри (видео)

Ротационните снегорини са легендарни по жп линията в Калифорния. Използват се само веднъж на всеки 10 години. Фланците и разпръсквачите работят непрекъснато през зимните месеци, за да поддържат релсовия път, но има ситуации, когато тези машини не могат да се справят. и тогава идват легендарните снегорини.

В една такава трудна зима за дивизията на Юниън Пасифик Роузвил (UP Roseville), на 25 февруари 2017 г. ротационните снегорини тръгват през 4 метровия сняг, за да отворят прохода Донер. Тяхната работа по трасето през снежната планина е заснета от фотографа Jake Miille 

Интензивните бури натрупали над 4 метра (13 фута=3.9624 м) сняг в планините, което сериозно затруднявало движението на влаковете през прохода Донер (Roseville до Sparks чрез Truckee). Толкова бил дълбок на места снегът по протежение на над 22 км (14 мили) от трасето на жп линията. А алтернативното трасе било затворено от седмици..

Но железопътните превози са жизненоважни за икономиката. Затова участъкът се поддържа от елитна група железопътни служители, много от които с десетилетия опит в работата там. 

ЖП компанията има три единствени по рода си ротационни снегорини, които да се използват при необходимост през зимните месеци. машините са на около 100 години. Построени били през 20-те години на 20-ти век. Тогава вървели на пара, след това са ремонтирани и преобразувани в дизелови електрически през 1950-те години. През 2012 г. за първи път от 60 години направили модернизация на един ротационен снегорин, с което вдигнали производителността, надеждността и мощността му. Видеото показва два от роторните снегорини, работещи по линията през Троя и Нордън, Калифорния.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини