31 °C

Първа сватба в Кърджали за годината, кметът венча малки хора с големи сърца

Първата сватба за 2018 г. се състоя вчера в Кърджали в тържествената зала на Обредния дом. Кметът инж.Хасан Азис лично венча младоженците сем. Джафер. Необичайното бе , че Севджан и Месут Джафер са от малките хора на България. Севджан е активист на тяхната национална организация. Двамата са се запознали в родното село на Севджан-Лясково ,община Черноочене, което Месут посетил няколко пъти по работа. Бащата на младоженката Нуртин е председател на организацията на инвалидите в община Черноочене.

Това е първата сватба за годината и първата , в която лично кметът инж.Хасан Азис венчава младоженци. Това сподели за Кърджали бг вести управителя на Общинското предприятие „Обредни дейности” Моника Атанасова .Тя посочи, че през последните години се наблюдава ръст на бракосъчетанията в Кърджали. През 2017 г.те са били 252,а през миналата 263.

  Организаторката на събитието Шенай Бекир ,председател на Областната организация на Съюза на инвалидите в Кърджали, подчерта,че това е първото събитие за годината ,посветено на тридесет годишния юбилей от създаването на Съюза на хората с увреждания в страната. Това за нас е знаково събитие. Искаме цялата година да бъде изпълнена с празнични прояви. Очакваме от младото семейство още поводи за празненства  до края на  годината, подчерта Шенай Бекир.

Тя посочи,че голям принос в организацията на сватбеното тържество има Шенай Мехмедали. Тя осигурила за младоженците букет, чаши, шампанско, бонбони, пита, подаръци.

Безплатно сватбеното тържество бе видео и фотодокументирано от фирма „Видео R”.

   Това е празничен ден,който посрещаме с вяра и надежда.От тук нататък вие ще вървите  ръка за ръка в нов живот. Това каза по време на сватбената церемония кмътът инж.Хасан Азис. Той изрази радостта на присъстващите от това, че младите хора са решили да създадат семейство. Брачните пръстени са знак на съюза между вас, образ на прегръдката. Той изрази увереност , че в основата на съвместния живот ще бъдат силата,честността и добротата. Пожела многобройна челяд и свято семейно огнище. Градоначалникът прикани родителите да предадат опита си на младото семейство. Поздрави кумовете. Кметът инж.Хасан Азис връчи брачното удостоверение на младоженците.

Георги Кулов


3 коментара

 • 1
  Бг
  БГ
  2 -3
  12:24, 4-01-2019
  Едно българско име не видях!
 • 2
  Те
  Тедитооо
  1 -2
  16:29, 4-01-2019
  Как таке не видя? има Моника Атанасова,
 • 3
  Им
  Името не е от значение
  11 -2
  21:19, 4-01-2019
  Вместо да поощрите малките хора, да ги поздравите, вие се хванахте, че не сте видели едно българско име, ето това сте българите, славите се с идиотските си коментари.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини