Подаването на данъчните декларации започва на 10 януари

Образците на данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за облагане с корпоративни данъци вече са публикувани в сайта на НАП.

Данъчната кампания 2019 г. обаче ще започне на 10 януари, заради промени в законодателството. Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2019 година е 31 януари, напомнят от приходната администрация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2019 г.

         Срокът за подаване на годишните декларации за юридическите лица е 01 април 2019 г., тъй като 31 март е почивен ден. Формулярите по чл. 92 от ЗКПО се подават само по електронен път.

По традиция първите клиенти на приходната администрация в Кърджали бяха посрещнати със сладка пита и ръчно изработени късметчета с благопожелания за новата 2019 година.

          „Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица вече са налични в офиса на НАП. Те могат да бъдат изтеглени и от сайта на приходната администрация. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код.“, съобщи директорът на приходната администрация в Кърджали г-жа ЕлванГюркаш. 

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.  

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини