Четиридневен лов по Коледа,паднаха малко диви прасета и повече хищници

Четиридневен лов по Коледа мобилизира местните авджии.Ловците отстреляха предимно хищници и по-малко диви прасета.Хайките бяха съпроводени и със специализирана операция на МВР за проверка на изрядността на авджиите.

От Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали съобщиха,че 43-ма ловци са били проверени в съвместна операция на полицейските управления в Момчилград, Кирково и Ардино и Държавните горски стопанства на 22 декември за редовността на разрешенията за носене и употреба на ловно оръжие и спазване на марките за безопасност при ловните излети. Няма констатирани нарушения.

25 огнеборци са участвали в потушаването на пожари в почивните дни. Два пластмасови контейнера са изгорели в Кърджали вследствие на изхвърлени незагасени отпадъци. Три комина на жилищни блокове в областния град са се запалили поради неправилно използване на отоплителни уреди. Екипи на пожарната служба в Кърджали загасили запалени сухи треви в кв.“Горна Гледка“ в града и в село Солище. Благодарение на своевременната намеса на пожарникарите няма нанесени щети.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини