Задържаха трима мигранти без документи в Крумовград

Трима мигранти без документи са били задържани при специализирана операция на РУ-Крумовград с цел опазване на обществения ред на територията на общината. В хода на операцията полицаите проверили 9 обекта и 28 лица. В района на автогарата служителите установили двама чужденци и още един в кафе-аперитив, които не представили документи за самоличност. Чужденците са задържани за срок до 24 часа, транспортирани са в Кърджали и оттам в Дом за временно настаняване в Любимец. Образувани са бързи производства по чл.279, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължават разследващи полицаи.

Без тежки престъпления и произшествия преминаха празничните дни на територията на областта. Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха за няколко часа кражба на 800 лв. от жилището на 92-годишен жител на града. След подадения сигнал на 25 декември сутринта и организирани издирвателни действия полицаите установили извършителката на деянието – 34-годишна кърджалийка. Част от сумата – 300 лв., е била открита и иззета и е на съхранение в полицейското управление. Жената е задържана за срок до 24 часа. Работата по случая продължава сектор „Криминална полиция“.

Бързо производство е образувано в РУ-Момчилград за незаконно притежаване на наркотично вещество. На ул.“Гюмюрджинска“ в града полицаи проверили 33-годишен, у когото намерили суха листна маса. При извършен тест субстанцията реагирала на марихуана. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан за срок до 24 часа в управлението. Работата по образуваното бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хр
    Христо
    1 0
    08:31, 28 дек 2018
    Какво общо има Крумовград с Хасково? Или просто да има новини....
Последни новини