Дъщерята на покойния депутат Димчо Михалевски за пореден път организира коледен празник за 80 деца с увреждания в Смолян

    За поредна година дъщерята на покойния депутат Димчо Михалевски, организира празничен обяд за 80 деца и родетилете им. Петя Михалевска е голям приятел на децата от Съюза на инвалидите в Смолян и 4 години след смъртта на баща си, който беше депутат от региона на Смолян, реализира благородния жест. В подготовката  на тържеството помагат от съюзната организация, а резултатът беше красив и затрогващ празник.

    „Това ми стига, когато гледах радостните им и красиви лица…“, сподели Петя Михалевска, която донесе за всички деца подаръци – играчки, дрехи, книги и др. които Дядо Коледа им връчи. Гайдарят шестокласник Димитър Дърмонев поднесе специален музикален поздрав към дарителката, последван от здраво  родопско хоро. В празника се включиха за девета поредна година децата доброволци от храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян, наследници на „Чисти сърца“, за трети път участваха ученици от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян. За учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Рудозем беше първият коледен празник с връстниците от Смолян.

    „На първо място благодаря на Съюза на инвалидите в Смолян, на всички деца и родители, на всички хора  на Смолян, че ни приемате и ни позволявате заедно да доставим радост на децата на Родопите. За мен е много важно да сме заедно и винаги с нетърпение очакват този ден.  Радвам се, че всяка година се включват  все повече хора, не  оставам сама… Подкрепят ме тези, които носят доброта, милосърдие и най-вече планината Родопа в сърцето си. Истински хора. Специална  благодарност на Иван Френкев, Дора Янкова и Здравка Кавалова от Смолян, на майка ми Наталия  Михалевска и  леля ми Светла Михалевска от Кърджали, на Николай Бериевски от София.  С тях продължаваме една прекрасна инициатива на един истински родопчанин баща ми Димчо Михалевски. За него беше „деня на годината“, в който да е заедно с децата на Смолян и да им се радва.“

    През 2010 г. депутатът  инж. Димчо Михалевски организира коледен празник за децата с увреждания за първи път, три години по-късно председателката на организацията в Смолян Славчева го покани да стане член на Съюза на инвалидите. „Децата са мои приятели, винаги ще ги подкрепям и подпомагам, а вие бъдете живи и здрави, силни и единни.“ След година и два месеца на 18 февруари 2014 г. Михалевски си отиде на 49-годишна възраст, а сега дъщеря му, със семейството и приятели, продължават традицията посатвена от него и радват децата с увреждания.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини