Цвета Караянчева: Аз съм момичето от Кърджали, един инженер за малко в политиката

„Цвета Караянчева е момичето от Кърджали. Тя е дъщерята на моите родители. Съпругата на мъжа ми. Майката на децата ми. Бабата на моята внучка. Тя е един инженер, която е била за малко в политиката”, каза Караянчева. Цвета определя себе си като пряма и много емоционална личност. За нея животът е една голяма динамика. Това каза пред Нова телевизия, председателята на Народното събрание.

 „Лошата страна на политиката е, че те прави лицемерен. Губиш искреността си. Трябва да стискаш зъби. Понякога в името на това да защитиш дадена позиция или политика, можеш да нападнеш личносно човека, а всъщност да не мислиш така”, каза Караянчева. Според нея славата не я е опиянила, но я е карала понякога да бъде друг човек.

 „Промених си държанието в пленарната зала. В живота съм си същата фурия. Вече мина една година и аз осъзнах, че съм председател на парламента. Животът ми се завъртя не на 360, а на 720 градуса. Чета много. Трябва да си много подготвен. Когато отидеш някъде може да направиш дипломатически гаф. Ти представляваш не Цвета Караянчева, а държавата България”, допълни тя. Цвета допълни, че ако някой в живота й я разочарова приключва взаимоотношенията си с този човек.

 Караянчева сподели и кои са били трудните й моменти като инженер. „Като видят жена инженер хората си казват: „Тази как си е взела дипломата?”. За няколко месеца обаче спечелих доверието на колегите. След време станах управител във фабриката. Имали сме и тежки периоди. Трябваше да вдигна фабриката на крака. Тези работници обаче не си тръгнаха. Те останаха. 3 месеца не бяха взимали заплати. Така успяхме да оправим положението. Това е един уникален период в моя живот”, разказа Караянчева. Тя споделя, че сърцето й е останало в завода.

 За нея най-трудният период е бил през 2008 г. „Трябваше да освободя 20 човека, които бяха с 30-годишен стаж във фабриката. Много ми беше тежко. Чувствах се като предател”, сподели още тя. Освен за трудностите, Караянчева говори и за любота.

 „С мъжът ми се влюбихме от пръв поглед. Ние винаги ходим за ръка. Изчаках го от казармата. След като излезе се оженихме и после се появи Калина”, разказа Цвета. Караянчева обаче съжалява за пропуснатото време с дъщеря си.

http://epicenter.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини