"Коледа" на семейство Уилямс събра 7000 лева за благотворителност

Ученици и учители от Езиковата гимназия „Христо Ботев”

даряват надежда за децата на Кърджали с благотворителен концерт

            За поредна година възпитаниците на Езиковата гимназия „Христо Ботев” успяха да дадат урок по добролюбие, организирайки  благотворителен Коледен концерт,в подкрепа на инициативата на областния управител Никола Чанев.

            Над сто и тридесет ученици сътвориха вълшебството, наречено Коледа, и накараха препълнената зала да се замисли за истински важните неща в живота. За тазгодишната инициатива „Да дарим надежда за Коледа” от благотворителни базари на учениците и от продажба на билети за концерта се събраха близо 7 000 лева, които ще бъдат преведени към сметката  за закупуване на медицинска техника за детско отделение на МБАЛ „д-р Атанас Дафовски”-град Кърджали.

            Изненадата за най-светлите празници беше сценарият за спектакъла на абитуриентите Васил Петковски, Георги Събев и Слави Мандажиев, които с чувство за хумор и малко тъга разказаха за живота на едно необикновено семейство в навечерието на празника. В спектакъла се включиха и участниците от клубове и ателиета по Проект Приятели” на Училищното настоятелство „Христо Ботев”, който се финасира по Програма „Наука и образование за интелигентен растеж” на Европейските структурни и инвестиционни фондове.

            Бащата е заможенчовек, занимаващ се с търговия на едро и не вярва в чудото на Коледа. Икономът Алфред енай-близкият човек на бащата и е „разумът“ в семейството. Неразбирането между родители и деца е на път да провали за поредна година празника, но Духът на Коледа се появява и чудото се случва…

Альона е прислужница с поведение на кралица. Тя внася лъч светлина в мрачния английски дом. Танци и много песни изпълват сцената , която се наслаждава на таланта и младостта.

            На финала Алфред се обръща към своя господар с думите: „Не знам какъв е билтози Дух на Коледата, но искрено се радвам, че е успял да Ви припомни истински значимите неща. Това е магията на Коледа… кара ни да мечтаем, прави ни по-добри един към друг, по-усмихнати…Коледа е време за семейството и любимите хора, време за споделени мигове и за много любов.

            Госпожа Чавдарова, директор на Гимназията, благодари на всички осъществили Коледа с думите: „Коледа е ден, който ни напомня за истинските и стойностни неща в живота.Коледа е ден, който напомня, че всеки носи доброто в себе си. Коледа е ден, в който ставаме по-добри и разтваряме сърцата си за любовта – чиста и безусловна.Коледа е ден, който напомня, че силата на вярата е огромна.Коледа е ден, който показва, че доброто винаги побеждава.”

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини