Проверяват заведения, хотели и църкви за Коледа, предупреждават за пожари

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници служители на Районна дирекция пожарна безопасност – Кърджали извършиха 46 проверки на обекти на територията на областта. Проверени бяха 24 заведения, 10 църкви и 12 хотела и места за настаняване, съобщи на брифинг главен инспектор Валентин Карев, началник на сектор в дирекцията. За констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност са връчени общо 10 писмени разпореждания и 1 акт за установено административно нарушение. При проверките е обърнато внимание на осигурените условия за евакуация и пожарогасене, състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, вентилационните и електрически инсталации.

Главен инспектор Карев съобщи, че през започналия есенно-зимен сезон са проверени 55 обекта, които използват локални отоплителни уреди /печки на твърдо гориво/. Констатирани са 19 нарушения, за които са съставени 10 противопожарни разпореждания, 13 акта за установени административни нарушения и 5 броя констативни акта за принудителни административни мерки. От началото на сегашния отоплителен сезон са възникнали 9 пожара без материални загуби е и пострадали граждани.

През отоплителния сезон от ноември до март през 2017 година са загинали трима граждани и трима са пострадали при пожари.

Главен инспектор Карев призова хората да бъдат внимателни при използването на отоплителни и електрически уреди, за да не помрачават празниците си с произшествия. Под специален надзор на възрастните да се използват пиротехническите изделия.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини