Полицията подхваща серия от специализирани операции в областта по празниците

Специализирани операции за осигуряване на безопасност по пътищата, охрана на публични събития при предстоящите празници и превантивни мерки за противодействие на извършване на престъпления ще бъдат предприети в областта, съобщи днес на брифинг с журналисти началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Кърджали комисар Димитър Димитров. По тези приоритети съвместно ще работят полицейски екипи и служители на Зоналното жандармерийско управление. Предварително са проведени срещи с представители на охранителни фирми, собственици на заведения и търговски обекти с акцент върху възможни посегателства,  за бдителност по време на празниците и своевременно подаване на сигнали при произшествия. Такива срещи са организирани и с ръководители на обекти, опериращи със значителни финансови средства. Собствениците на магазини, които търгуват с пиротехнически изделия,са предупредени да не продават такива стоки на малолетни и непълнолетни. В дните непосредствено преди, по време и след празниците  ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие по пътищата за  контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици. При натоварен трафик и задръствания ще има готовност за създаване на времена организация на движението. Във всички Районни управления на МВР ще работят дежурни групи за незабавна реакция при подадени сигнали за произшествия и престъпления.

Засилена охрана ще бъде осигурена на местата, където се очаква струпване на хора – пазари, базари, заведения, курортни комплекси.

Полицията призовава гражданите да подават своевременно сигнали на тел.112, ако станат свидетели на престъпления или са потърпевши от произшествия, за да бъдат организирани бързи оперативни и издирвателни действия за разкриване на извършителите. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини