Арабаджиеви вече се издирват с червена бюлетина на Интерпол

Интерпол публикува снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви в списъка с лицата, обявени за издирване, съобщава БГНЕС.

Хотелиерите са издирвани от септември. За тях има и издадена и европейска заповед за арест.

Съпрузите са обвинени в участие в престъпна група и укриване на данъци. В ареста е едно от децата им - Вълчо, който ще отговаря пред съда за пране на пари. 

Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари, припомня БГНЕС. Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции.

Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. З

апор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен. В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

По повод задържането на съпрузите главният прокурор Сотир Цацаров заяви, през септември, че „прокуратурата действа по реда на НПК“. Той увери, че са предприети всички необходими действия по реда за международната правна помощ за установяване на местонахождението на Арабаджиеви.

На 3 септември заместникът на Цацаров Иван Гешев пък обяви „Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, а се укриват. Към момента на провеждането на действията по разследването са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват”, заяви Гешев.
 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини