СУ „Отец Паисий“ на 105 години

То ще бъде живо… И след ден, и след много години…
Ще надживява времето със силата на младостта, успехите, знанията и смеха на учениците си, завинаги завързали в летописния му ход своите имена и постижения.
Ще събира в своя микрокосмос градивни енергии, ще обема в себе си реалността, световете на науките и изкуствата, традицията и модерността и… ще ги пренася през времето и пространството.
Ще превръща всеки, научил се да учи, в щастлив и пълноценен човек.
Ще е истинско и близко, защото ще пази и съхранява искрица от всеки, докоснал света му.
Ще е винаги част от нас!
А днес – днес летоброенето му отбелязва 105-я пулс от живота му, посветен на децата и просветителството, на бъдещето…
Честит празник, паисиевци!
Със знания и дела преобразявайте света ни!
Творете добро, прокарвайте светли пътища, бъдете българи, бъдете човеци, бъдете създатели, за да може училището ни ДА БЪДЕ…

На 18 декември – три финални събития отбелязаха празничния патронен празник за училище СУ „Отец Паисий“.

В 12:30 ч. под патронажа на Областния управител бяха връчени наградите на победителите в Областния конкурс за компютърна графика.

От 17:00 ч. в залата на НЧ „Обединение“ се състоя празничен концерт на възпитаниците на СУ „Отец Паисий“. Тържеството бе открито със слово на г-н Златко Атанасов и поздравителен адрес от г-жа Цвета Караянчева – Председател на Народното събрание. На сцената се изявиха талантливи ученици в областта на музикалното и танцово изкуство, представители на школата по народни песни и танци и мажоретния състав. Заключителен поздрав към всички отправи хорът на учителите към СУ „Отец Паисий“.
От 18 ч. във фоайето на училището бе поднесена изненада за учителите, гостите и приятелите на СУ „Отец Паисий“: класически концерт на камерен състав „Kиара“ и изложба живопис. Две красиви вселени: изкуството на художника Иван Стойчев и цигулката на Гергана Кюлханова, преподаватели в училището, ознаменуваха тържественото събитие.
Директорът на училището – г-н Златко Атанасов – посрещна и поздрави всички, докоснали се до празниците и делниците в живота на СУ „Отец Паисий“.

105-та годишнина бе споделена от представители на различни институции и местни организации. Заместник-кметът на община Кърджали г-жа Веселина Тихомирова, след топли и завладяващи приветствени думи към всички учители и ученици, подари картина с изображение на първото светско училище в Кърджалийски регион – първата училищна сграда на училище „Отец Паисий“.

Началникът на РУО – г-н Гроздан Колев – също честити патронния празник, като отбеляза постиженията на паисиевци в различни регионални и национални изяви и инициативи през годините. В изказването си той подчерта, че СУ „Отец Паисий“ е едно от първите училища в област Кърджали, инициирало се като иновативно, модерно и съвременно училище и отправи пожелание към цялата училищна общност смело да продължава пътя си в тази посока.

Празничната история на училището ни записа още много поздравителни адреси и топли думи на местни общественици, директори на училища, просветни дейци.

Гостите на тържеството можеха да наблюдават постери и презентации с изяви, постижения и инициативи на изявени паисиевци.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини