Обвинението поиска Ценко Чоков обратно в ареста

Мярката на Ценко Чоков да бъде променена от „домашен арест“ в „задържане под стража“ поиска Апелативната специализирана прокуратура от съда.

За налагането на  по-строгата мярка държавното обвинение се е  самосезирало по публикации в медиите за това, че 17 декември Ценко Чоков е засечен в заведение в столичния квартал „Драгалевци“ , където е и заснет.

В Районна прокуратура – София е образувано и наказателно производство за даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков от вещи лица пред Апелативен специализиран наказателен съд.

В Апелативна специализирана прокуратура е постъпила информация затова, че Чоков не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се е явил в съдебно заседание. Сега обаче няма очевидна причина той да е под домашен арест, смятат от прокуратурата.

Бившият  кмет на Геличе е с мярка за неотклонение „домашен арест“ от средата на септември заради влошено здравословно състояние. Делото срещу него е все още в съдебна фаза. В първоинстанционната съдебна фаза той беше признат за виновен за причиняване на средна телесна повреда и наказан със затвор за срок от 4 години и 6 месеца.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини