Община Смолян връчи наградите за спортист и треньор на годината, излъчиха и победителя на гражданите

Изображение 1 от 5

    Андрея Дяксова е спортист на 2018 г. на община Смолян. Спортист на гражданите е 9-годишният Емил Бимбашиев. Треньори на годината са сенсей Здравко Младенов /за втора поредна година/ и Атанас Жисов.

    "Гордеем се със спортистите на Смолян и правим всичко, за да тренират в добра среда, защото сме убедени в техните успехи и бъдещето, които е пред тях. Догодина ще имаме още една Спортна зала. Надявам се, че всички усещате подкрепата на общината и това ще продължи и занапред, защото основната ни задача са младите хора, децата и тяхното здраве. Изразих и благодарност към треньорите, защото в тази професия без душа и сърце няма как да стане.“, каза в приветствието си кметът Николай Мелемов.
    Номинирани за „Спортист и треньор на 2018” бяха 17 състезатели от 7 спортни клуба и 4-ма треньори, след попълнени анкетни карти.

    За втора поредна година община Смолян, предостави възможност на гражданите да гласуват и излъчат - „Спортист на гражданите на Община Смолян“ за 2018 г., чрез публикувана на официалния сайт на Общината анкета.

    Гласувалите граждани са 3556 и наградата „Спортист на гражданите“ за 2018 година получи Емил Бимбашиев от Теннис клуб „Смолян 2013» с 1201 гласа. Той е спечелил трето място в крайната ранглиста от Турнира по теннис Киндер+спорт момчета и момичета - 9 г., в който са участвали над 60 деца от цяла Българи
    Спортистът на годината, Андрея Дяксова е състезателка на ТД "Карлък" по ориентиране. Тя е световен шампион по радиоориентиране за девойки до 19 г. в Южна Корея.  Тя е 4-кратен шампион на Югоизточна Европа по лятно ориентиране в Словения, има 4 златни медала от Държавно първенство по ски-ориентиране и 3 златни медала от Държавно първенство по лятно ориентиране. Печели 4-то място от Световно първенство по ски-ориентиране за младежи /щафета/, както и 5-то място в дисциплина "спринт". Дяксова печели и 5-то място на Европейско първенство по лятно ориентиране за юноши и девойки /щафета/ и е Носител на Купа България за 2018 година. 
    Спортните клубове определиха второто място за Таня Щерева от СК «Шинкиокушин»-Смолян – карате. Тя е състезателка от Националния отбор на република България. Красирала се е на Европейско първенство при кадети до 60 кг., проведено в Полша на 5-то място.

    Национално първенство за кадети и кадетки дисциплина "кумите" до 60 кг. в Пазарджик – 
    2-ро място, трето място на национално първенство за кадети и кадетки дисциплина "ката" до 60 кг. Тя печели и 3 място на Национално първенство за юноши и девойки дисциплина "кумите" до 65 кг. проведено в София. Участие на Европейско първенство в Полша, второ място на Международен турнир "Купа Черно море" в Бургас в дисциплина "кумите" до 60 кг.
    Трето място заема Евангелина Дяксова – ТД «Карлък»- ориентиране и сестра на Андрея. 
    Община Смолян връчи и парични награди за 1,2 и 3 място на спортистите и треньорите и на състезателя на гражданите .

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини