Две катастрофи през уикенда, две коли извън пътя заради мъгла

Две са пътните произшествия в областта на 15 и 16 декември. Няма пострадали. При движение с несъобразена скорост по пътя от Хасково за Кърджали 38-годишен загубил контрол над управлението на „Опел“ и се блъснал в мантинела. По същата причина 20-годишна с „Тойота“ напуснала платното за движение и се ударила в ограда на имот по пътя от Ардино за Кърджали. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателен резултат. Съставени са актове по ЗдвП.

Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали, Момчилград и Крумовград за управление на автомобили след употреба на алкохол. 1,82 промила отчет тестът на 19-годишен, които се движил с „БМВ“ и бил проверен тази нощ около 1 часа в областния град. 1,32 промила е резултатът от теста на 31-годишен, който бил проверен на ул.“Тракия“ в Момчилград. 1,22 промила отчел дрегерът при тест на 33-годишен, който се движил с „Исузу“ в Крумовград. Водачите са задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Работата продължават разследващи полицаи.

1239 автомобила и 1677 лица са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Крумовград, Момчилград и Ардино с цел подобряване на обстановката по безопасността на движение, осъществяване на контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества, спазване на скоростните режими в населените и извън населените места. Констатираните нарушения на ЗДвП са 428. Съставени са 77 акта и 351 фиша.

В РУ-Кърджали е започната проверка за управление на нерегистриран автомобил. Нарушението било установено на ул.“Крайна“, на която бил спрян лек автомобил „Фолксваген“ с 33-годишен водач. При направена справка се изяснило, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация на основание чл.24, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Пожар в гараж е избухнал в петък около 14 часа в кърджалийския квартал „Възрожденци“. Екип от четирима пожарникари загасил огъня, който унищожил 12 кв. м покривна конструкция. Трима служители на пожарната в Момчилград потушили запален комин на жилищен блок в събота около 8 часа. Няма нанесени щети. Около 20 часа в събота ардински екип на пожарната служба загасил запален комин на жилище.

Екип на РСПБЗН-Джебел почистил пътното платно от паднали клони на дървета по пътя между селата Слънчоглед и Чакалци след подаден сигнал в 10 часа в събота.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини