Стойчо Стоев :Целта ни е Първа лига!

Интервю със старши треньора на АРДА Стойчо Стоев за приключилия полусезон.

-Приключи футболната 2018 година. АРДА е в тройката във Втора лига, със сериозни шансове за участие в Първа. Вашият коментар за това, което се случи?

-Имаше доста позитивни моменти през тези три месеца откакто съм треньор. Имаше и не толкова, едно бих казал противоречиво представяне от гледна точка на това, че имаше мачове, в които можеше да се представим по-добре и където не успяхме. Но пък имаше и други ситуации, където определено момчетата се представиха на ниво. Това  е една основа и класиране, което е добро за реализация на това, което искаме да се получи през пролетния полусезон и евентуално лятото да съумеем да се класираме в Първа лига.

-Поехте отбора в движение. Получават ли се вече тези Ваши идеи, които имате или има още доста работа ?

-Не в пълна степен. Не бих казал, че са се получили. Все още има доста неща, които не ми харесват и явно във времето трябва да съумеем да ги реализираме. Надявам се и селекцията, която ще направим да спомогне за моите идеи, за да може наистина през пролетта да изглеждаме в по-голямата част от футболното времетраене това, което ми се иска.

-От какво има нужда АРДА?

-Определено има нужда от свежи попълнения. Дадени са позиции, където търся футболисти, за да може да се вдигне нивото. Да се усили конкуренцията на дадени постове, за да може и самите футболисти да се представят по-добре. Пак казвам, надявам се до започването на подготовката да сме реализирали по-голямата си част  от тази селекция, за да изглеждаме напролет по-добър отбор.

-Променихте схемата на игра. Как Ви се струва тя? Успешна ли е?

-Бях принуден да я променям, в резултат на някои контузии, на несполучливи игри. Това са нормални неща, когато виждаш, че в един момент не се получават дадени неща в избора на дадени футболисти или в прилагането на дадена схема я променяш. Важното е, този подготвителен период футболистите да се нагодят в различните схеми, евентуално които ще прилагаме през пролетния полусезон, за да им е по-лесно в дадена ситуация, която се получава на футболния терен.

-В последните два мача АРДА отбеляза 5 гола. Феновете искат повече голове. До колко Вие може да им обещаете и до колко атакуващият стил на АРДА, който Вие практикувате се доближава до това, което Вие искате да виждате?  

-Трудно е да се обещае да се вкарват повече голове. Изграждайки с помощта на всички хора около мен един по-стабилен отбор през пролетта, наистина това което се опитваме да постигнем, този атакуващ футбол, който се стремим да прилагаме да намери реализация и в крайните резултати, за да може хората да са наистина доволни от това, че отборът им побеждава и да побеждава с една добра игра, която да ги радва.

-Има ли футболисти, които Ви направиха впечатление и от по-младите, които  сте задължен да пускате във Втора лига?

-Най-малкото е, че видях желание и старание в тях. И те имат доста пропуски, което е нормално. Един млад футболист на 18 – 19 години все още не е изграден като такъв и през пролетта, и с помощта на треньорския екип се надявам да развият потенциала си, който имат.

-Ясно ли е кога започвате и къде ще бъде подготовката?

-Да. Започваме на 10 януари и първите три дни ще бъдем в Кърджали. След това от 13-ти до 23 -ти януари ще бъдем на подготовка в Момчилград. Имаме две уговорени контроли. От 26-ти януари до 15-ти февруари ще бъдем на лагер в Турция. Имаме 7 контроли там. Все още нямаме потвърждение точно с кои противници ще играем. Предполагам, че до 15-20 дни ще имам яснота и с контролите в Турция.

-Вие сте работил в Лудогорец, в Левски. Участвал сте в Евротурнири. Как Ви се струва базата, в която ръководството влага доста усилия, за да се направи?

-Аз съм приятно изненадан. Ясно е, че това е началото на едни хора, които са амбициозни и искат да направят нещо. Това е похвално. Така трябва да бъде в цяла България. Една база, в която една част е направена и допълнително се правят други неща и чиято организация се стреми да бъде на едно високо професионално ниво. Пътят, по който хората се опитват да изграждат нещо е за адмириране.

-Какво очаквате от футболната пролет през 2019-та? Битката за Първа лига ще бъде доста сериозна. Може ли да има удари под кръста, както се опитаха да има в няколко мача на АРДА да направят?

-Няма как да няма. Все пак сме в една българска действителност и винаги това го има. Убеден съм, че ще го има, но по-важно е ние да се стремим да изградим един добър отбор, да играем един добър футбол. Неминуемо, когато имаш един добър отбор, каквото и да се случва извън чисто футболния аспект трудно ще ти попречат да постигнеш целта си.

-И като финал какво бихте пожелали на феновете, които дори и в последния мач пропътуваха разстоянието от Кърджали до Радомир?

-Това, което правят да идват от единия край на България в другия не е малко и заслужава поздравления и моите уважения. Първо весели празници, да бъдат здрави, повече усмихнати, повече позитивни моменти да им се случват, да продължават да подкрепят любимият си отбор, а надявам се и той да ги зарадва през пролетта с добри игри и с това, което им се иска на всички хора, да видят отбора си на едно по-високо ниво

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини