КРИБ-Кърджали връчи годишните награди за 2018 г.

    За втора поредна година КРИБ-Кърджали връчи годишни награди на работодатели-фирми и общини, както за приносът им икономиката на региона, така и за социално-отговорна политика.

    От работодателската организация обявиха, че КРИБ-Кърджали се обединява в защита на интересите на бизнеса в област Кърджали и за създаването на среда за бизнес,  в която производителността и конкурентоспособността на фирмите да се повишава непрекъснато. Обединява се, за да се подпомогне развитието на бизнеса на всеки член в регионалната организация, като се създаде добра мрежа за връзки и контакти, която да работи в полза на всеки член.

    С тези призове искаме да отличим компаниите, които работят и оперират в Областта. При класирането на компаниите се взимат предвид не само икономическите показатели, но най-вече влиянието на дейността им за развитието на региона и социално отговорната политика, която развиват, каза в своето приветствие председателят на местната структура на КРИБ Лазар Попов. Той посочи също: Удостояваме с внимание тези фирми, даваме гласност и пример, насърчаваме всички компании и организации в областта да работят все по-усърдно, да се развиват и водят все по-социално отговорна политика.

    При откриване на церемонията,състояла се в комплекс „Арпезос”,областният управител Никола Чанев подчерта,че се отличават най-достойните от достойните. Бизнесът в Кърджали създава по-добри условия за живот. В лицето на КРИБ областна администрация и държавата като цяло имат един надежден партньор. Никола Чанев призова членовете на организацията да се включат в инициираната от него Коледна благотворителна кампания.

    В Категорията „Малки и средни компании“ призовете бяха за няколко категории:

    За качество и конкурентоспособност бе отличена фирма „Артекс”. Приз за технологична фирма  награда получи „Екип Холдинг“ – ЕООД. За инвеститор за годината  бе определена „Меаца“ - ЕООД . Работодател на годината е „Олмена“ – ООД. Отличена в категорията социално отговорна компания е фирма „Алкомерс“ – ЕООД. Специална награда за надежден партньор бе връчена на „Караман“ ООД.

    В категория „Големи компании“награди получиха: За технологична фирма - „Теклас“-АД; за качество и конкурентоспособност - „Идеал Фешън“ – ЕООД; За инвеститор за годината - „Интернешънъл Пауър Съплай“ – АД; За работодател на годината - „Дънди Прешъс Металс Крумовград“-ЕАД; За социално отговорна компания - „Пътстройинженеринг“ – АД.

    Представителят на „Интернешенъл Пауър Съплай”Вели Шакир подчерта: Благодаря на организаторите, че сме забелязани. Приемаме наградата като признание за принос. Ще произвеждаме продукция на световно ниво. Най-важното е, че ще захранваме домове, откъснати от електрически мрежи.

    Президентът на „Идеал Фешън” Сабахатин Гьокче, също благодари за признанието. Той посочи,че фирмата му работи с утвърдени световни марки и в това може да се убеди всеки,който я посети.

    Тази година бяха връчени и два приза на общини в областта.Те бяха за Социално отговорна политика и за Принос в частно-публични партньорства.По този повод Лазар Попов сподели: Ние в КРИБ - като организация представител на работодателите и бизнеса в България, смятаме, че общините заемат основното място както за водене на социално отговорна политика, така и за създаването на благоприятни условия за бизнес. Напоследък ставаме свидетели как общините работят все по-активно с привличане на средства по програми и проекти, развиват и работят по редица инфраструктурни проекти, околна среда и благоустройство, образование и не на последно място - социалното подпомагане.

    За Принос в частно-публични партньорства бяха отличени общините Кърджали и Крумовград, а за Социално отговорна политика-Община Черноочене.

    Градоначалникът на Кърджали инж.Хасан Азис благодари на КРИБ за инициативата за връчване на годишни награди.Той сподели, че е имал подобна идея, но бизнеса го е изпреварил. Винаги съм се стремял да отдавам признание на работодателите в общината, както и да поощрявам наши фирми, работещи навън, подчерта кметът Хасан Азис. Той посочи, че се старае заедно със своя екип да създават условия за фирмите, които инвестират в Кърджали.Особено се набляга на високите технологии.Много фирми избраха Кърджали, защото в местната власт виждат гаранция за своя бизнес, отбеляза градоначалникът.

     Кметът на Община Крумовград Себихан Мехмед посочи, че за нея е чест работодатели да оценят дейността на общината. Тя  припомни,че освен с Дънди Прешъс Метълс Крумовград ,успешно си партнират и с „Теклас-България”

    Тук са плеяда от работодатели, които с общините са в правилен синтез. Ние сме в тесни контакти при решаване на проблемите на населението, подчерта кметът на Черноочене Айдън Осман.

    Специална награда за принос в развитието на професионалното обучение получи  ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“, гр. Кърджали, с Директор  Таня Тюркеджиева.

    Директорката на ОУ”Св.св.Кирил и Методий” Мариана Пеева благодари на КРИБ и община Кърджали за спомоществователството на туристическия отряд на училището, който е завоювал първо място на състезанието „Златна есен” в Етрополе. На присъстващите бяха връчени ръчно изработени картички.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини