Продажбите на Tesla Model 3 в Европа започват от февруари

От февруари 2019 г. "Tesla" ще пусне в продажба в Европа своя Model 3, съобщава "Automotive News Europe". Колата ще се конкурира с луксозния клас и ще се продава в две версии.

Едната ще бъде версия с удължен пробег. Дилър на "Tesla" в Германия казва, че в страната този модел ще се продава за 63 000 евро.

Освен това ще се предлага и спортна версия с втори електромотор. Британски дилър очаква нейната цена да е около 72 000 лири. И двете обявени цени са без от тях да са приспаднати субсидиите, които някои европейски държави дават за купуването на електрически автомобили.

Първите доставки на Model 3 в Европа ще са в Швейцария, Норвегия и Германия. В началото на 2019 г. ще започне и производството на Model 3 с десен волан за Великобритания, а доставките в страната ще започнат през пролетта.

Целта на "Tesla" е да раздвижи пазара на електрически автомобили в Европа и да се конкурира практически с всички модели от среден и висок клас. Model S вече се продава повече от S Class, от "седмицата" на BMW или от A8, казват анализаторите от JATO Dynamics. Целта е Model 3 също постепенно да се изкачи до лидерската позиция в класа си.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини