Прекрасен финал на годината за АРДА, победа срещу Струмска слава

Изображение 1 от 3

    Отборът на АРДА завърши по най-добрия начин футболния сезон, с победа като гост над Струмска слава. Двубоят от 17-тия кръг на Втора лига се игра на градския стадион в гр. Радомир, а футболистите на Стойчо Стоев за пореден път бяха подкрепяни от свои привърженици. 

    През първите 45 минути футболистите на АРДА създадоха няколко положения пред вратата на домакините. В 17-та минута Веселин Марчев отправи удар към стража на Струмска слава, но той бе неточен. Малко след това и Венци Христов се възползва, но вратарят изби топката в ъглов удар. В 30-та минута футболистите на АРДА имаха най-чистото голово положение. След разбъркване в наказателното поле на домакините, Законов бе оставен сам в чиста позиция, но от няколко метра не успя да вкара топката в мрежата. Отново Законов бе в основата на поредното положение за АРДА. Това се случи в 41-та минута, но резултатът остана непроменен.Домакините имаха две положения, но Иван Караджов бе на своето място и не позволи топката да влезе в неговата мрежа.

    След почивката обаче играчите на АРДА бяха тотални господари на терена. Само след седем минути игра в 52-та Димитър Законов откри резултата. Веселин Марчев успя да излъже двама бранители на домакините, центрира в малкото наказателно поле, където Законов с глава прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата. Малко по-късно в 62-та минута Марчев се пребори за топката в средата на терена, Бенгюзов я пое, напредна няколко метра и с много точен пас намери Ахмед Осман. Той бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и без проблем успя да се разпише за 0 на 2. 

    Третото попадение за АРДА бе повече от прекрасно. Вълчан Чанев центрира към Венцислав Христов, който успя да се откъсне между двама защитници на Струмска слава и от границата на наказателното поле прониза за трети път вратата на домакините. След това попадение последваха още опасни положения за АРДА. В 80-та минута защитникът Атанас Кръстев, който се бе включил в атаката на отбора можеше да се разпише, но не успя. Последва нов опасен удар на Ахмед Осман, но топката мина на сантиметри покрай вратата. Също възможност да вкара се откри пред Милен Стоев, който не успя да засече хубаво центриране в наказателното поле. В добавеното време на второто полувреме след едно разбъркване в наказателното поле пред Иван Караджов, Ерай Карадайъ си отбеляза нелеп автогол.

    Така АРДА победи с 3 на 1 Струмска слава. 

    След срещата футболистите на Стойчо Стоев поздравиха привържениците, който бяха пропътували разстоянието от Кърджали до Радомир, за да видят на живо победата на отбора. 

    С тези три точки АРДА ще зимува на трето място в класирането, като има актив от 31 точки. 

    Кърджали бг вести

    Снимки:Васил Тончев

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини