Водни струи вдигнаха пожарникар на 3 метра височина в Черноочене

Пожарникар от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали се издигна на около три метра над земята с помощта на водните струи на няколко пожарникарски шланга и развя българския трибагреник. Водата беше подавана под налягане от пожарни автомобили. Това бе кулминацията на практическото обучение, което направиха огнеборците и доброволците от Черноочене по случай 5 декември – Международния ден на доброволеца. Проявата е съвместна инициатива на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали и община Черноочене Според комисар Сергей Заимов Директор на Регионална дирекция „ПБЗН“ в Кърджали такава демонстрация се прави за втори път в страната.
Точно в 14,00 часа специализирани автомобили на пожарната и линейки с пуснати сирени пристигнаха до сградата на Народно читалище „Пробуда 1952“ в Черноочене. „Ранен“ служител беше евакуиран от шестимата членове от доброволното формирование към община Черноочене. Занятието се водеше от гл. инспектор Иван Стефанов – Началник РС „ПБЗН“ – Кърджали.
Ръководство на община Черноочене и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ поздравиха екипа от доброволци за отговорността, която са поели за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. Те подчертаха, че службата разчита много на доброволците, на поетия от тях ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари или други спасителни операции.
Кметът на община Черноочене Айдън Осман припомни, че доброволното формирование е създадено към края на 2016 година. Още в първата година от дейността на Доброволно формирование „Черноочене – 2016“ доброволецът Нурай Хасан от беше отличен за проявена гражданска доблест от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини