Апелативният съд в Пловдив гледа в четвъртък делото за убийството на Дамла

На 6 декември от 10 часа първи състав на Апелативния съд в Пловдив ще гледа в открито заседание делото за убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград, станало миналия декември

В края на октомври Окръжната прокуратура в Кърджали внесе протест срещу 23-годишна присъда, постановена от Окръжния съд в Кърджали срещу 28-годишния Мехмед Хасан. В началото на септември кърджалийските магистрати го признаха за виновен по две обвинения - за влизане в чуждо жилище през нощта на 17 декември миналата година и за убийството на 7-годишното момиченце тогава, извършено по особено мъчителен начин за намиращото се в безпомощно състояние дете. Съдът постанови наказание 23 години лишаване от свобода, което да се изтърпи при „строг“ режим. Мехмед Хасан е осъден да изплати по 150 000 лева обезщетение на родителите на пострадалата и 100 000 лева на нейната баба за претърпени неимуществени вреди.

Прокуратурата протестира срещу това решение и иска максималното по закон наказание - 29 години лишаване от свобода при строг режим.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини