Победа над Кариана прати АРДА в Топ 3

АРДА победи Кариана Ерден с 2 на 0 в среща от 16-тия кръг на Втора лига, играна на АРЕНА АРДА и вече заема трето място в класирането на Втора лига. 

Още от първия съдийски сигнал на Рюстем Карагерен, футболистите на АРДА се настаниха трайно в половината на Кариана и подложиха под обсада вратата пазена от Станев. Още в първата минута Чанев отправи опасен ударс глава, но топката мина над напречната греда.  Пет минути по-късно Веселин Марчев отправи удар към вратата на гостите.  Малко след това и Ахмед Осман можеше да се разпише, но не успя. 

Най-чистото и единствено положение през първото полувреме за Кариана, бе в 13-та минута, когато Ивелин Илиев се оказа на метри от опразнената врата, но ударът му бе неточен. Последва нова поредица от опасни положения за АРДА. В 15-та минута Веско Марчев засече от вoле центриране от дясно на Лозев, но топовният му изстрел не попадна в мрежата. В 19-та минута Ахмед Осман от чиста позиция уцели страничната греда, топката попадна в Законов, който от два метра не успя да я вкара на опразнената врата. 

Все пак закономерно се стигна и до първото попадение за АРДА. В 22-та минута Вълчан Чанев се промъкна между защитата на Кариана и с глава засече центриране от ъглов удар. Така той вдигна на крака близо 2000 зрители на АРЕНА АРДА. В 35-та минута последва нов опасен удар на Марчев, но топката не успя да попадне за втори път в мрежата на Станев. 

След почивката нещата на терена останаха същите и бе въпрос на време да падне втори гол. Това се случи в 55-та минута, когато отново Чанев записа своето име сред голмайсторите. Най-интересно е, че попадението му бе огледално на това от първото полувреме.  Чанев се промъкна между двама защитника на гостите и с глава вкара за 2 на 0. 

В 63-та минута Марчев нахлу сам в наказателното поле, финтира защитник, но ударът му попадна право в ръцете на вратаря на гостите. Ситуацията се повтори няколко минути по-късно, когато отново Марчев отигра същата ситуация, но този път ударът му бе в страни от вратата. В 87-та минута влезлият в игра секунди по-рано Лукас Мартинс бе изведен сам срещу Станев, но бразилецът не успя да го преодолее, и така резултата остана непроменен. 

С тази победа АРДА вече е на трето място в класирането с 28 точки. Последният мач за 2018 г., е на 8 декември, когато футболистите на Стойчо Стоев гостуват на Струмска Слава. Двубоят е в гр. Радомир от 14:00 ч. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини