На 7 декември от 17.30 часа палим светлините на Коледната елха в Кърджали

На 7 декември от 17.30 часа ще бъдат запалени светлините на Коледната елха пред Дома на културата, съобщи заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова. Тя покани всички граждани и гости на града да съприживеят събитието, което ще бъде съпроводено с още разнообразни празнични изяви. В церемонията по запалването на светлините на елхата ще участват и представителни групи от ОДК и разбира се – Дядо Коледа, който ще зарадва децата с лакомства, тъй като всички те са били много послушни през старата година, каза Тихомирова.
Тя уточни,че всъщност коледните и новогодишни прояви стартират още на 1 декември, когато ще отвори врати Коледна работилница в ОДК, в която деца от различни клубни форми ще изработват коледна и новогодишна украса, картички, сурвачки, коледни обредни хлябове. Всичко изработено ще бъде включено в изложба „Коледни вълшебства”. Тя ще бъде открита на 18 декември в ОДК.
На 4 декември в голямата зала на НЧ „Обединение 1913” ще се проведе тържествената церемония и концертна програма по повод връчването на литературната награда „Петя Караколева”, която се провежда за 14-а поредна година в рамките на традиционния конкурс за детска литература на името на талантливата наша съгражданка, организиран от СБП и Община Кърджали.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис готви подарък за най-малките жители на общината. Изненадата за децата от подготвителните групи ще бъде музикалната пиеса „Пепеляшка”, която ще се играе на 12 декември от 11 часа в ТМЦ Кърджали.
Традиционният коледен концерт, който организира ОЦКМД ще се състои на 20 декември от 18.30 часа в Дома на културата. В него участват Детският струнен оркестър, Оперетният театър, Ансамбълът за народни танци и др.
Също на 20 декември, от 17.30 часа Община Кърджали и ОДК кани всички на Коледен празник „Весела коледна въртележка”, която ще се завърти в Зала 1 на ОДК, а на нея ще се хванат представители на всички представителни форми на комплекса и Дядо Коледа.
Възстановки на коледните обреди и обичаи ще ни поднесат Групата за автентичен фолклор при НЧ „родопски фар”и НЧ „Тракия 2009”. Това ще стане на 24 декември от 11 часа в Градската градина на Кърджали.
Отново Община Кърджали и НЧ „Обединение” канят жителите и гостите на града на Коледен концерт на 17 декември от 18 часа в голямата зала на читалището. Там ще видим Школата по класически балет, Школата по спортни танци, Представителен дамски хор „Незабравки” и Клуб за народни танци „Пъстро хоро”.
На 18 декември от 18 часа в Дома на културата ще се вихри за първи път голям рок концерт с участието на кърджалийските рок музиканти, наречен „Рок Коледа”.
На 19 декември пък от 17.30 часа в Комплекс „Арпезос” за поредна година Община Кърджали ще излъчи и награди най-добрите спортисти в класацията „Спортист на годината – Кърджали 2018”.
Новогодишният празничен концерт с изпращане на старата 2018-а  посрещане на новата 2019 година  ще започне на 31 декември, от 22.30 часа пред Дома на културата, на изградена сцена с богата фолклорна програма и осигурени от община Кърджали храна и топли напитки.  

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини