Марешки: 56% от българите не искат предсрочни избори

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки обяви, в декларация, че 56 процента от българите не искат предсрочни избори. Той се позова на  социологическо проучване, според което партия ГЕРБ има по-високо доверие от БСП със 6,55 на сто. По думите му, протестиращите у нас вървят срещу 4 милиона българи.

Той критикува президента Румен Радев по повод желаното от държавния глава превъоръжаване, че така държавата ще обложи с 1500 лева допълнителен данък всеки българин:

"Или за средностатистическо семейство от три или четири души между 4500 и 6000 лева, от всеки български гражданин, от всяко българско семейство. Значи спестяваме два лева, гръмко тук говорим, палим се, късаме ризите, вратовръзки и така нататък, обаче след това налагаме на всеки български гражданин - новороден, пенсионер, работещ, безработен, по 1500 лева. Вслушвайте се в това, което ви казва българският народ и работете така, че накрая наистина да не бъдете напляскани не там, където искате", каза Марешки.

Депутатите започнаха обсъждането на няколко предложения за промени в Закона за движение по пътищата, единият текст е от депутати от партия "Воля" глобите да се плащат чрез ПОС терминали в автомобилите на "Пътна полиция".

Депутатите днес решават дали да дадат зелена светлина на идеята глобите за нарушения на пътя да се плащат чрез ПОС терминали в автомобилите на Пътната полиция. Предложението за промени в Закона за движение на пътищата е на депутатите от „Воля“, а днес в парламента на първо четене ще се гледат още два проекта за промени в закона.

Идеята на “Воля“ е патрулните коли да бъдат оборудвани с такива устройства и при проверка на пътя глобите, включително и по-стари, да бъдат плащани веднага.

Измененията, внесени от депутати от ГЕРБ, предвиждат санкции при плащане на съответните пътни такси - електронна винетка за автомобилите до 3,5 тона и ТОЛ такса за товарните автомобили.

В проекта на Министерски съвет се намалява броя на документите на хартиен носител, които заинтересованите лица трябва да представят за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на лицата, осъществяващи пътна помощ.

Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в рамките на парламентарния контрол. Първи на трибуната застава вицепремиерът Красимир Каракачанов, който отново ще обясни, този път на въпрос на ДПС, защо е наградил Дянко Марков със знак  “За достойнство и чест“. Контролът ще завърши с въпрос към министъра на правосъдието Цецка Цачева за въвеждане на електронни проследяващи устройства за обвиняеми и осъдени. 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини