"Рибният буквар" излиза в ново фототипно издание

Изображение 1 от 3

    ово луксозно фототипно издание на "Буквар с различни поучения", известен още като "Рибния буквар", на д-р Петър Берон ще излезе на пазара през ноември по повод 220-годишнината на автора, която се отбелязва през 2019 г., съобщиха инциаторите от сдружение "Българска история" и фондация "Българска памет".

    В изданието с твърди корици паралелно с оригиналните текстове от "Рибния буквар" за улеснение на читателите са поместени и техните осъвременени версии.

     

    Информацията е поднесена структурирано, тъй като книгата има характер на цялостен курс за начално обучение, изграден по научна методика. Към всяка от засегантите в автентичното издание теми има и актуализирана информация в новото. Поместени са и множество бележки под линия, както и богат предговор, които потапят читателя в контекста на създаването на бележития труд, допълват издателите.

    Осъвременяването на текстовете е реализирано от Лилия Илиева, която е професор по общо и сравнително езикознание в ЮЗУ "Неофит Рилски" – Благоевград. Тя е преподавател по етнолингвистика и в ПУ "Паисий Хилендарски". Била е лектор по български език и култура в Пекинския университет за чужди езици, Китай, и е автор на множество публикации в български и чуждестранни периодични издания по въпросите на езикознанието.

    Книгата ще се предлага онлайн от 23 ноември, а в книжарниците ще тръгне по-късно същия месец.

    Източник: dnevnik.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини