Алековци с награди от националния конкурс "Не на войната по пътищата"

Изображение 1 от 4

    С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември е обявена за „Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия”. Всяка седмица у нас при пътнотранспортни произшествия загиват повече от 10 души, над 100 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки. За съжаление, когато става дума за пътни инциденти, често жертва стават младите.

    Многобройни са рисунките на децата, които участват от цялата страна в Националния конкурс за детска рисунка – 2018 г.” на тема: „НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА”.

    Той се организира за поредна година от Сдружение „Да спрем войната по пътищата”, съвместно с Община Симеоновград и родителите на шестте загинали навръх Великден 2011 година деца. Рисунките са тематично свързани с войната на пътя.

    Авторите са разпределени в две възрастови групи: 6 - 11 и 12 - 16 години, като за първите три места в отделните групи са предвидени велосипед, таблет и МР3-плеър, плюс по 9 поощрителни награди.

    От Основно училище „Алеко Константинов“ взеха участие над 50 ученици в двете възрастови групи. На 18.11.2018г. в сградата на Община Симеоновград се проведе тържествено награждаване на победителите. Алековци се завърнаха с шест награди от конкурса:

    Божидар Дойчев – 2 в клас, с кл. р-л Даринка Петрова

    Елена Дадалова – 2 в клас, с кл. р-л Даринка Петрова

    Катерина Шидерова – 3 б клас, с кл. р-л Мариана Стоянова

    Дейна Теодорова – 5 б клас, с преподавател по изобразително изкуство Лилия Радкова

    Стиляна Костова – 6 а клас, с преподавател по изобразително изкуство Лилия Радкова

    Пламена Георгиева – 6 б клас, с преподавател по изобразително изкуство Лилия Радкова

     

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини