Парламентът гласува днес оставката на Валери Симеонов

Ще стане ли началничката на кабинета на подалия оставка Валери Симеонов вицепремиер на негово място? Отговорът ще дадат депутатите, които ще започнат работния си ден с гласуване на проекта за решение за освобождаването му и назначаването на Марияна Николова.

Проекторешението за назначаването ѝ на поста вицепремиер по икономическата и демографската политика е внесено от Министерския съвет.

Промените в кабинета са без санкцията на съпредседателя на "Обединените патриоти" Волен Сидеров.

Кандидатурата ѝ предизвика петчасови дебати, както в малката коалиция на Обединените патриоти, така и в голямата коалиция.

Николова е юрист. Вписана е към Софийска адвокатска колегия. Заемала е различни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита" в „Национална електрическа компания" ЕАД.

Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на Симеонов.

Валери Симеонов подаде оставка на 16 ноември след протести на майки на деца с увреждания, които той нарече "кресливи жени с уж болни деца". Очаква се той да направи изявление.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

Последни новини